torstai 12. tammikuuta 2012

Vihreää ilmettä

Jokunen vuosi sitten, ihastuin vihreään, täsmällisemmin määriteltynä vaaleanvihreään. Vaaleanvihreästä tuli vallitseva kotini sisustusväri keväälle ja kesälle. Ajatus lähti hetken mielijohteesta, kun ostin eräältä Tukholman reissulta vaaleanvihreän maljakon, joka vangitsi katseeni Åhlens-tavaratalon sisustusosastolla.Kotiin päästyäni purin maljakon paperikääreestään, ja asettelin sitä eri paikkoihin, miettien hankinnan hyödyllisyyttä, niin paljon kuin maljakko minua miellyttikin. Parhaan paikan se löysi lopulta ikkunalaudalta. Siinä töröttäessään huonekasvien ympäröimänä, se näytti varsin sopimattomalta kodin muuhun ympäristöön ja värimaailmaan verrattuna, se oli yksinäinen vaaleanvihreydessään. Alkoi vaaleanvihreän metsästys, eikä aikaakaan, kun sohvani tyynyt saivat vaaleanvihreät päälliset ja ikkunaan päätyivät läpikuultavat vaaleanvihreät verhot lehtifiguureilla sekä pöydälle muutamat vaaleamman ja tummemman vihreät Iittalan kivituikut.

Kotini ilme ja energia muuttui pienillä muutoksilla valoisammaksi, aivan kuin mielenkin valtaa keväällä ja kesän korvalla keveys ja tietynlainen riehakkuus, lämpö ja valo. Istuskelin tyytyväisenä sohvalla katsellen kätteni jälkiä, ja joka vuosi siitä eteenpäin keväällä, huhti-toukokuussa, sama ilmiö toistuu. Otan maljakon ja kivituikut esiin, silitän verhot ja ripustan ne ja vaihdan sohvatyynyihin päälliset. Tämän jälkeen istahdan sohvalle ihailemaan kotini vallannutta keveyttä, joka huokuu odotusta saapuvasta kesästä, valon vallatessa tilan ja mielen.

Kevät, ja vaaleanvihreä maljakko saavat vielä luvan odottaa muutaman kuukauden. Ulkona sataa räntää, ja maisema on harmaa. Talvikautta on vielä jäljellä, kotini on sopivaa olla verhoutunut vielä (mielestäni) paremmin talveen sopivaan violetin sävyyn, ja minun käpertyä sohvani nurkkaan paksun huovan alle katselemaan kynttilöiden valoa. Minä, ja kotini emme vielä ole valmiita vihreän keveyteen vaikka hiljalleen ajatukset sen suuntaan kääntyvätkin.

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Ehken ole poliittiselta kannaltani vihreä tai ekologisuudessani sieltä radikaaleimmasta päästä on elämässä paljon vihreää kun sitä vain osaa katsoa oikein silmin..Vihreää on Suomen luonto.Vihreää on syksyn omenasato.


Vihreää on puutarhassa.


Vihreää on kaikkialla!


SINÄ!

Päätinpä nyt, että tällä viikolla kirjoitan siitä, mitä TE haluatte minun kirjoittavan!
Värinä siis vihreä, kommenttia kehiin siitä, mitä kirjoitan, TEILLÄ on aikaa perjantaihin mennessä ehdotella aiheita!
Olkaa niin ystävällisiä!


<3:Oona

ps. ensi viikolla on teema, johon kaipaamme myös teidän apuanne, kirjoitelkaa myös ehdotuksia, mistä haluatte meidän kirjoittelevan ensi viikolla!!

Kiitos kaikille jo etukäteen :)

tiistai 10. tammikuuta 2012

                             VIHREÄT ON VAATTEHENI....

Taas oli aika kun piti keksiä jotain järkevää kirjoitettavaa blogiin. Otsikossa vihjataan lastenlauluun jota kovasti laulettiin ala-asteella. Jos ei jollekin ole tuttu, löytyy kyllä netistä. Huomasin että aika moni suosittu juttu lapsuudessani on ollut vihreä. Aivan pienenä lempikirjani oli Eric Carlen kirja Pikku toukka paksulainen. Toukka kulki kirjan läpi syöden erilaisia ruokia omenasta appelsiiniin ja kakuista karkkeihin ja muuttui lopussa perhoseksi. Kirjasta on olemassa erilaisia versioita. Kirja kiinnosti minua valtavasti. Voin vieläkin muistaa kuinka yksinkertaisesti piirretty kuva saattoi kiehtoa yhä uudelleen. En muistanut kirjaa moniin vuosiin, kunnes törmäsin siihen aikuisena. Oli omituinen tunne kun muisti mitä lapsen ajatuksia eri kuviin liittyi. Löysin Saksasta tästä  kirjasta version, jossa toukka on sorminukke. Kirjassa opetetaan lukusanat yhdestä viiteen. Toukkaa voi liikutella läpi kirjan, siinä lapselle ihmeteltävää.


KILPINEN
Toinen vihreä suosikkihahmoni oli ruotsalaisessa Maailman vahvin nalle -sarjakuvassa esiintynyt viisas kilpikonna nimeltä Kilpinen. Minulle tuli tämä lehti pienenä ja suosikkini oli juuri tuo Kilpinen, jonka kilven alta löytyi aina uusia tavaroita. Onneksi löysin Tukholmasta myös ihanan Kilpinen-nuken. Eläköön retrobuumi!Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä hahmona lapsuudessani oli amerikkalaisen nukkeohjelman, Muppet-shown juontaja Kermit-sammakko. Sarjassa esiintyi myös ihmisiä ja muita mainioita hahmoja, mutta olen aina samaistunut höhlään Kermitiin. Sarjasta on suomeksi saatavilla ainakin kaksi tuotantokautta, suosittelen katsomaan.
Kermit myös laulaa! Tässä traaginen tarina vihreänä olemisen vaikeudesta:Nyt on aika lopetella ja mennä haaveilemaan kesästä ja vihreistä niityistä, stä paitsi lemmikkisammakkoni tarvitsee lukurauhan!

EI SAA HÄIRITÄ LUKEVAA SAMMAKKOA!

maanantai 9. tammikuuta 2012

Valkeaa

Hei kaikille, ja hyvää uutta vuotta.

Mietin kauan, minkä kappaleen haluaisin soittaa vuoden alkuun, valkoisen teeman alla. Jotain haikeaa, koska vuosi on päättynyt, mutta ei liian staattista, sillä kaikki muuttuu koko ajan. Valitsin tämän 16bitin tekemän remixin Joanna Newsomin kappaleesta The Book of Right-on, koska se on soinut päässäni paljon viime aikoina, ja koska pidän siitä.Valkoinenhan tietysti symboloi uuden vuoden alkua, ja toisaalta vanhan vuoden loppua, sillä Kiinassa ja Intiassa valkoinen on kuoleman, surun ja henkien väri, kun taas länsimaissa se symboloi enemmänkin puhtautta, viattomuutta ja iloa.


Valkoiseen teemaan kuuluvat luonnollisesti mustavalkokuvat! Nämä on otettu männävuonna 2011 pienellä lelukamerallani Diana Minillä mustavalkofilmille. Diana Mini on yksi Lomographyn monista muovisista filmikameroista, joilla saa hauskoja kuvia, joskin kuvien onnistumista on aina hyvin vaikeaa ennustaa. Kehityksen jälkeen tulee siis aina yllätyksiä, mutta se onkin hauskinta!


Tässä vasemmalla Kotkan Haukkavuoren näkötorni ja Kotkan kaupunki sieltä katsottuna.Tässä taas vasemmalla kissani Nyyti hattuhyllyllä, ja oikealla lumiset puut, kuvauspaikkaa en enää muista.Vasemmalla ravintola Carelia, ja oikealla, Mannerheimintien toisella puolella, Helsingin Oopperatalo.

Eipä tässä nyt muuta. Olkoon vuosi 2012 hyvä meille!

Terveisin,
Elina