tiistai 13. joulukuuta 2011


                            PUNAINEN, AATTEEN VÄRI

Jostain kumman syystä minulle ei punaisesta tule ensimmäisenä mieleen joulu, vaan värin käyttäminen aatteellisiin tarkoituksiin. Punaista on käytetty useissa vallankumouksissa kautta historian, etenkin kommunismissa väri on saanut voimakkaan merkityksen. Värillä on varmasti monia symbolisia arvoja, mutta yksi on varmasti veri. Aatteensa puolesta voi antaa jopa henkensä.


TÄHÄN VÄLIIN KAKSI PUNAISIIN PUKEUTUJAA HALUAA LÄHETTÄÄ TERKKUJA.


Tere, toivottelee Roger Rabbit!
Hello, sanoo Hämis!

Kommunismi on sosiaalis- taloudellinen tai poliittinen järjestelmä, joka ajaa tasa-arvoa ja luokatonta yhteiskuntaa. Mutta kuten niin monet muutkin aatteet se ei ole toiminut kovin hyvin koskaan. Tämä ei ole aatteen ihanteiden vika vaan ihmisten jotka niitä soveltavat omiin itsekkäisiin tarkoituksiinsa. Maailmassa on neljä täysin kommunistista valtiota: Kiina, Korea, Kuuba ja Vietnam. Lisäksi Moldovassa ja Nepalissa valtapuolue on kommunistinen. Kiinassa punainen väri tuo onnea.

Kirjoittaja Guangzhoussa

Itse olen käynyt Kiinassa ja tästä matkasta turisen tässä hetkisen. Vietin maassa kaksi ja puoli viikkoa tuttavaperheen luona. Asuin Guangzhoussa eli Kantonissa joka sijaitsee Kiinan alaosassa. Kävin myös Hongkongisssa. Matka Kiinaan kesti noin 9 tuntia, mutta vastassa oli aika mukava ja ystävällinen maa.
Kantonissa kävimme valtavalla torilla jossa myytiin kaikkia mahdollisia eläimiä, niin ruoaksi kuin lemmikeiksi. Matelijapuolella oli häkin vieressä lauta ja puunuija. kun valitsi ostettavan, myyjä kopautti luontokappaleen hengiltä. Siitä sitten ateriaa valmistamaan. Koiria, kissoja sekä lintuja oli paljon, esimerkiksi isoja samojedinpystykorvia pienissä häkeissä. Riikinkukot istuivat tolpan päässä ketjuun kahlehdittuina. Sieltä rikas ihminen voi valita sellaisen puutarhansa ihmetykseksi. Torilla käynti teki minut surulliseksi, mutta silti siellä näkemäni ei eroa länsimaiden tehotuotannosta julmuudessaan. Tuomitsemme muiden maiden tavat niin helposti.
Eläintorin herkkuja

Riikinkukot juttusilla
Kovaa peliä Kantonissa
Hongkong on länsimaisempi kuin muu Kiina. Sinne pääsee ilman viisumia. Länsimaisuus johtuu tietenkin lähes sadan vuoden Englannin siirtomaavallasta. Hongkongissa kävimme Ocean Parkissa, yhdessä maailman suurimmista huvipuistoista. Laitteiden lisäksi siellä oli ihania pandoja sekä korkealla vuoristossa kulkeva köysirata. Hongkongissa oli kiinalaisten elokuva-alan ihmisten tähdillä ja kädenjäljillä päällystetty "walk of fame" Hollywoodin tapaan. Illan kruunasi pilvenpiirtäjien valoilla tehty, musiikin tahdissa kulkeva show. Kaupungissa oli myös valtava Buddha-patsas jonne mentiin myös köysiradalla.


Hongkong
Jännitystäkin oli: kun lähdimme Hongkongista pois, taksikuski vei meidät väärään paikkaan ja myöhästyimme junasta. Meinasi ahdistus vallata pienen suomalaisen, mutta onneksi oli Visa mukana. Taksilla toiseen hotelliin ja saimme ylimääräisen päivän kaupingissa. Hotellin alakerrassa söin kenties parhaimman ateriani ikinä. Fried riceä sekä munkkien tavoin rasvassa paistettua kiinalaista leipää. Ruoka Kiinassa oli muutenkin taivaallista
Punainen tuliainen Kiinasta

Paljon olisi matkasta kerrottavaa, mutta aika ei nyt riitä. Kiinaa suotta jännitetään matkailumaana, mutta voin suositella sitä lämpimästi. Nähtävää on koko maassa yhdeksi ihmiselämäksi. Turisteja kohdellaan hyvin. Ja Englannilla pärjää ainakin kaupungeissa.
Muistakaa: Punaisia joulun aatoksia, kuka minkäkin aatteen puolesta, tasa-arvoisesti!
PEACE, LOVE AND UNDERSTANDING: T: Jukka





2 kommenttia: