maanantai 12. joulukuuta 2011

Joulu joutuu kotimaisin koristein. . .

Tällä viikolla teemavärinämme on punainen.
Tämän viikon jälkeen blogimme pitää joululomaa kuten me kirjoittajatkin ja palaamme taas blogin ja lukijoiden pariin viikolla 2!

PUNAINEN

Onko kukaan vielä nähnyt punanuttuisten tonttujen hiipivän takapihalla ja kurkkivan ikkunoista? Itse olen nähnyt jo itse Joulupukin! Hän on tuttu näky takapihallamme ja onkin majaillut siellä viimeiset seitsemän joulua, viime vuonna hän lähti pois vasta pääsiäisen jälkeen.
Tässä onkin kuva tästä Joulupukista, joka on joulujen paras tyyppi ;)




Tästä päästäänkin aiheeseeni, joka punaisen avulla liittyykin vahvasti jouluun.

Joulu on jo kohta ovella ja joulukoristeetkin on varmasti hankittu jo. Pohjoismaiden joulu on vuodesta toiseen punainen, mutta alemmas Euroopassa mentäessä on joulu enemmän värikäs, jouluun siellä on liitetty muutkin värit kuin vain punainen. Ai mistäkö tiedän? Siitä, että olen saanut itse seurata hyvinkin läheltä joulukoristeiden tekoa, jopa tehnyt niitä paljon itsekin! Pohjoismaihin viedään huomattavasti enemmän punaista kuin muihin maihin.

Weiste on tehdas, joka tekee joulukoristeita palloista punoksiin. Weiste on ainut koristeiden tekijä Suomessa ja myös Pohjoismaiden ainut joulukoristetehdas. Yritys on perustettu vuonna 1924. Pääkonttori sijaitsee Helsingin Pukinmäessä ja varasto on Veikkolassa. Weisteen tuotanto-osasto ja samalla myös tytäryhtiö Koristevienti Oy sijaitsee Hangossa. Weisteen koristeita osa on tehty käsitöinä ja on tottakai kotimaista laatua. Lisää Weisteestä voi lukea yrityksen nettisivuilta, jotka löytyvät tästä. Tässä oli vain pieni pala joulukoristetehtaasta :)

Christmas Legend- Joulu joutuu kotimaisin koristein

Rauhaisaa Joulua, mieluiten kotimaisin koristein( eikös?!) !
<3: Oona

Ps. Onko kukaan sattunut näkemään Weisteen joulurekkaa liikenteessä ;) ?

2 kommenttia:

  1. Aivan tontut kurkkii koko ajan. Joskus ne voivat olla hyvinkin todellisia. Jouluisia ajatuksia ja kirjoittamisen iloa OOna!

    T: Kirsi

    VastaaPoista
  2. Mä vähän odotinkin jouluista tekstiä :)

    VastaaPoista